lundi, avril 21, 2008

La presse hongroise s'intéresse aux racines percheronnes de Madonna, Céline Dion et Camilla Parker-Bowles



Madonna, Camilla i Celine - rođakinje!

Došlo je vrijeme da se imena Madonne, Celine Dion i Camilla Parker-Bowles spomenu u istom kontekstu. Povijesni dokumenti objavljeni na stranici koja se bavi genealogijom dokazano je da su tri plavuše u rodu zahvaljujući zajedničkom francuskom pretku

Madonna, Camilla i Celine imaju zajedničkog pretka, francuskog drvodjelca iz 17. stoljeća, prenosi britanski Metro. Kanadski dokumenti koji obuhvaćaju 300 godina povijesti, od 1621. godine, objavljeni su na stranici Ancestry.co.uk koja se bavi genealogijom i otkrivaju nevjerojatno porijeklo nekih poznatih imena.

Francuski drvodjelac Zacharie Cloutier odselio je iz domovine i nastanio se 1634. godine u Novoj Francuskoj u Quebecu. Cloutierovi su s godinama postali jedna od najutjecajnijih kanadskih obitelji, a kraljica popa, vojvotkinja od Cornwalla i kanadska zvijezda nalaze se među njihovim potomcima.

'Činjenica da su Madonna i Camilla u rodu, iako dalekom, pokazuje nepredvidivu i zabavnu prirodu istraživanja obiteljskih stabala. Budući da Velika Britanija ima čvrste povijesne veze s Kanadom, ovo bi mogla biti idealna prilika da još dublje istraže svoje kanadske rođake', rekao je glasnogovornik stranice Ancestry.co.uk, Simon Harper.

Dokumentirani zapisi donose oko 37 milijuna imena, otkrivenih u potvrdama o krštenju, braku ili smrti. Navode se i preci nekih od najpoznatijih francuskih Kanađana, primjerice bivšeg premijera Pierrea Trudeaua.

A.S.
srijeda, 16.4.2008.